Pulpa de miel rulata, cu umplutura de spanac

de lauralaurentiu in Oaie, 19 Apr 2011 | 9338 vizualizari

 

O alternativa eleganta si foarte gustoasa la clasica friptura de miel pentru masa de Paste.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • aproximativ 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat
  • 30 de grame de unt
  • 3 linguri cu varf de parmezan ras
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 150 de ml. vin alb, sec
  • 1 rosie curata de pielita
  • sare, piper
  • 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel rulata, cu umplutura de spanac:

Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite, se fasoneaza cu astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de grosime cat mai uniforma, se sareaza si pipereaza, se presara cu 2 catei de usturoi tocati, se pune intr-un vas acoperit (sau o punga de plastic), se stropeste cu o lingura de ulei de masline si se lasa peste noapte la frigider.

Spanacul se caleste in unt (eu am folosit aproximativ 200 de grame de spanac congelat). Dupa ce lichidul lasat de spanac scade, se trage vasul de foc, se adauga parmezanul ras, piper si un catel de usturoi tocat (nu e nevoie de sare, parmezanul e destul de sarat).

Carnea se aseaza pe o suprafata plana si deasupra ei aseaza umplutura de spana. Se ruleaza si se prinde in cateva scobitori apoi se leaga cu sfoara de bucatarie, incercand sa se dea ruladei o grosime uniforma.

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius.

Se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie mare si se rumeneste rapid rulada, intorcand-o pe toate partile. Se aseaza rulada rumenita intr-un vas termorezistent, se adauga rosia fara pielita, taiata felii si vinul alb.  Vasul termorezistent cu rulada de miel se acopera cu folie de aluminiu, apoi se introduce in cuptor. Se coace acoperit timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza folia. Se mai tine rulada la cuptor pana se rumeneste, intorcandu-se de cateva ori.

Rulada se scoate din tava si se pastreaza la cald, acoperita. Dupa aproximativ 10 minute se scot sfoara si scobitorile si se acopera rulada din nou. Intre timp, sosul din vasul in care s-a copt se paseaza, se potriveste gustul de sare si piper si se transfera intr-o sosiera, pentru a se servi alaturi de rulada de miel.

Rulada se taie oblic in felii de aproximativ 1 centimetru grosime, care se servesc alaturi de sos si garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel rulata, cu umplutura de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel