Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

de oanapl in Pui, 5 Iun 2021 | 5906 vizualizari

 

Acest preparat este absolut delicios și vi-l recomand cu drag. Se face foarte ușor și rapid. Eu m-am inspirat de pe site-ul Savori urbane și conform spuselor Oanei, este un preparat italo-american.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc. pulpe de pui dezosate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 fir de usturoi verde sau 3-4 căței de usturoi
  • 30 g unt
  • 200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă (cu min. 30% grăsime)
  • 10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece
  • 30 g parmezan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan:

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Separat (într-o altă tigaie) pui la călit usturoiul împreună cu untul. Adaugi spanacul congelat și lași să clocotească 3-4 minute, apoi torni smântâna dulce și asezonezi cu sare și piper.
Aștepți ca smântâna să dea în clocot (cca. 2 minute) după care torni această compoziție peste carnea prăjită din tigaie.
Într-o cană amesteci laptele rece cu amidonul și omogenizeză bine compoziția, apoi o torni peste carne și amesteci timp de câteva minute , până când se îngroașă sosul.
Presari parmezanul și amesteci să se topească și apoi oprești focul. se poate servi cu mămăligă sau piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]