Io nu'sh cine-i Raluca, da' stiu ca prajitura ei ii buna rau! :))
Foile:
Separat, din jumatate din cantitatea de ingrediente, se pregatesc doua foi care se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180C (eu am folosit o tava de 25 cm x 35 cm). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel se pun si galbenusurile. Faina se adauga in ploaie.
Crema de caramel:
Galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar pana isi maresc volumul si se deschid la culoare, apoi se pun pe aburi pana se ingroasa. Separat, celelalte 300 gr zahar se caramelizeaza la foc mic, apoi se adauga margarina care se va topi. Luam caramelul de pe foc si adaugam nuca (nu va speriati ca margarina si zaharul caramelizat nu se omogenizeaza). Aceasta crema se aseaza intre 2 foi Lica (foi de napolitana) taiate la marimea tavii.
Crema de cappuccino:
La fel ca la cea de caramel, galbenusurile cu zaharul se pun pe baie de aburi, iar cand incepe sa se ingroase se adauga cacaoa si plicurile de cappuccino. Cand s-a ingrosat destul o luam de pe foc si o lasam la racit. Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza pana devine cremoasa, apoi adaugam din crema racita lingura cu lingura pana ce compozitia devine omogena.
Asamblare:
foaie + 2/3 crema de cappuccino + napolitane cu crema de caramel + 1/3 crema de cappuccino + foaie
1
Se poate orna cu glazura de ciocolata; eu nu am vrut sa mai adaug nimic pentru ca gustul era perfect!