Prajitura cu branza si capsuni

de crinutz in Prajituri, 9 Feb 2012 | 6026 vizualizari

 

O prajitura cu un stadiu de pregatire mediu,aspectuoasa si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 800 grame branza dulce de vaci
  • 5 linguri zahar pudra
  • 200 grame stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 300 grame capsuni
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Decorul:
  • 200 grame capsuni
  • 1 plic Tort -Gelee
  • cateva cirese
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si capsuni:

Blatul se prepara astfel

Galbenusurile se separa de albusuri iar albusurile se bat spuma cu zaharul pana devin ca o bezea.Treptat se adauga galbenusurile,se amesteca de jos in sus incet si se adauga treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Se amesteca pana la incorporarea fainei.Compozitia astfel rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la foc potrivit pentru 40 minute.Se scoate blatul si se lasa la racit.

Crema:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat dupa care se adauga stafidele si gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(se lasa la inmuiat in apa rece dupa care se pune pe baie de aburi pana incepe gelatina sa se topeasca).Se pun capsunile taiate pe jumatatate,se amesteca cu o lingura si se da la rece pentru 20 minute.

Siropul

Apa se pune la fiert cu zaharul si cand a dat in clocot se opreste si se da la rece iar cand s-a racit se adauga esenta de vanilie.

Decorul 

Foile de Tort Gelee se prepara conform instructiunilor de pe plic dar abia dupa ce prajitura este aproape de final.Capsunile si ciresele se taie pe jumatate.

Asamblare:

Blatul se insiropeaza cu siropul de vanilie , se adauga crema ,se finiseaza cu un cutit cu lama lata iar peste crema ca si decor se aseaza jumatati de capsuni si cirese.Se toarna Tort Gelee si se da la rece pentru 20 minute.

 

TIPS-URI

1

Este foarte important ca gelatina sa nu fiarba pentru ca isi pierde din proprietati iar crema nu se va intari.

2

Atat blatul cat si siropul trebuie sa fie reci

3

Tort Gelee se toarna foarte repede pe intreaga suprafata deoarece se va intari imediat pe suprafata unde a fost turnat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac