Placinte cu salata, leurda si branza feta

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2014 | 16888 vizualizari

 

Seria retetelor de placinte continua :)) zic sa aveti si de la mine, ca de, microbul s-a luat. Pt ca nu am avut varza, am ales varianta lui Cristena si am facut cu salata, adaos de leurda si un plus de branza feta. Sunt minunate si se cer repetate.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 100 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 650 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • pt umplutura:
  • 1 salata
  • 1 legatura leurda
  • 1 praf de sare
  • 150-200 gr branza feta
  • ulei pt prajit
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu salata, leurda si branza feta:

Pentru aluat: am pregatit aluatul in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus, la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, l-am lasat la dospit la loc caldut, aproximativ 20 minute.

Pentru umplutura: salata si leurda se spala, se zvanta de surplusul de apa. se taie in fasii subtiri, se sareaza si se lasa 5 minute sa se inmoaie. 

Pentru pregatirea placintelor: aluatul dospit se imparte in bucati aproximativ egale, mie mi-au iesit 7 placinte marisoare. Se ia cate o bucata de aluat, se pune pe masa usor infainata, se intinde cu sucitorul, se pune o gramajoara de amestec de salata si leura in mijloc, iar deasupra rupem bucatele de branza feta si le punem peste umplutura. Aducem marginile inspre mijloc, apasam si aplatizam cu mainile si cu sucitorul. Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins. Cand uleiul este incins punem cate o placinta si o prajim la foc mic 5 minute pe o parte si alte 5 minute pe alta. Dupa fiecare prajire mai completam cu cate 1-2 linguri ulei.

Sunt delicioase cu o cana de lapte sau iaurt. sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

nu grabiti procesul de prajire al placintelor...aluatul fiind unul de paine si putin mai gros, are nevoie de prajire inceata ca sa nu ramana aluatul cleios si nefacut la mijloc

2

peste tigaie puteti sa puneti capac in timp ce prajiti placintele, astfel nu riscati sa le ardeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu salata, leurda si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mozarella si parmezan