Perisoare din piept de pui cu sos de smantana

de dentistutza in Pui, 16 Mar 2011 | 7212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. piept de pui tocat
  • 2 oua
  • 2 felii paine alba fara coaja
  • 1 ceapa mica rasa
  • 1/2 legatura patrunjel sau coriandru
  • 1/2 lingurita piper alb
  • sare
  • 400 ml. smantana
  • 1 lingura faina
  • 1/3 lingurita piper alb
  • 1 cub concentrat de gaina (optional)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare din piept de pui cu sos de smantana:

Carnea tocata se amesteca cu ceapa rasa, verdeata maruntita fin, piper, sare,oua,si painea inmuiata in apa stoarsa si data pe razatoarea mica sau la blender.

Se fac perisoare cu ajutorul a doua linguri egale care se pun la fiert in apa clocotinda usor sarata si eventual cu concentratul de gaina.Se lasa la fiert pe foc potrivit cam 15-20 minute neacoperit. Daca cratita nu este destul de incapatoare se vor fierbe in doua reprize.  Se scot perisoarele din apa , pastram circa 2 cani din apa in care au fiert si adaugam smantana in care am incorporat faina, sare si piper. Lasam sa dea in 2-3 clocote, adaugam perisoarele in cratita si lasam totul sa mai fiarba impreuna cam 5 minute.  Este o mancare cu gust delicat si usor de digerat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare din piept de pui cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui, smantana si foietaj