Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii

de susu in Fusilli, 24 Feb 2016 | 4997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste fusilli
  • 80 gr branza cremoasa gen feta
  • 2 linguri telemea veche rasa
  • 2 linguri cascaval ras
  • busuioc proaspat sau uscat
  • 1 lgt curry
  • 1 lgt boia dulce
  • 2 maini de masline kalamata
  • cateva felii de telina pentru gust
  • 4 rosii chery taiate in doua
  • 1 legatura de patrunjel
  • 5 catei mari de usturoi
  • 5 linguri pasta concentrata de rosii,
  • 200-300 ml
  • 7 linguri sos de rosii cu busuioc facut in casa
  • un praf de nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii:

Folosim 1 l de apa la 100 gr de paste deci punem la fiert 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 2 lgt rase de sare si amestecam. Cand clocoteste apa punem pastele si amestecam in ele pe parcursul fierberii. Lasam sa fiarba al dente si cand sunt gata le punem in strecuratoare deasupra oalei in care au fiert, astfel devin mai moi.

Calim usturoiul zdrobit in 50 gr de unt si cateva lg de ulei de masline. Urmeaza telina taiata felii foarte subtiri, maslinele si rosiile.

Adaugam pasta de rosii, busuioc, condimentele, piper proaspat macinat si un sfert cana de apa de la fiertura pastelor. Lasam sa scada sosul si spre sfarsit punem branza, amestecam, scurgem pastele si le adaugam in vreo trei transe amestecand dupa fiecare ca sa se incorporeze bine sosul. Lasam pe foc pastele impreuna cu sosul pentru cateva minute.

La sfarsit punem si patrunjelul, amestecam si punem capacul 10 minute ca sa se lege. Eu am pus telina pentru gust, daca doriti o puteti indeparta cand e gata sosul. 200 gr paste ajung pentru 3 portii. Puteti folosi si 200 gr de bacon daca va place cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne de carnati de casa