Pasca cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 8 Apr 2012 | 9981 vizualizari

 

by laura adamache(este foarte gustoasa)

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 20 g drojdie
  • 150 gr lapte
  • 100 g apa
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 35 g unt moale
  • 1 zahar vanilat
  • 30 g cacao
  • 1 varf cutit sare

UMPLUTURA

  • 250 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cu gris
  • 1 lingura cu faina
  • 50 g bobite ciocolata
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita de gris pentru pudrat foaia de aluat inferioara

UNS

  • 1 albus
  • 10 g bobite de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ciocolata:

Amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator,

Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin,

Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii,

Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare,

Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini,

Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam sa dospeasca 1 ora intr-un loc caldut,

Dupa 1 ora impaturim aluatul in 2 bucati,intindem una dintre bucati pe planul de lucru infainat intr-o foaie de cca 1 cm grosime,

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina,punem foaia de aluat in tava,

Din cealalta bucata de aluat formam 3 snururi lungi cat circumferinta formei,impletim snururile de aluat si le asezam de jur imprejurul foii de aluat,

Acoperim tava si o lasam pentru 30 min intr-un loc ferit de curenti de aer,

UMPLUTURA-

Amestecam branza cu oul,apoi adaugam zaharul,zaharul vanilat,grisul,faina iar la sfarsit bobitele de ciocolata

PASCA SE UMPLE NUMAI INAINTE DE A FI BAGATA LA CUPTOR.

Dupa 30 min pudram foaia inferioara cu o lingurita de gris si umplem pasca,

Ungem marginile cu 1 albus batut usor,presaram bobite de ciocolata deasupra  si dam tava la cuptor cca 45 min,

Lasam sa se raceasca in tava dupa care o scoatem si o lasam la racit

TIPS-URI

1

eu am dublat cantitatiel de mai sus

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (25)

Lau 1

09.04.2012, 17:14

Sim0na 1

09.04.2012, 21:10

Tare buna trebuie sa fie!

Lau 1

09.04.2012, 21:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca super fina