Tarta cu gem de prune

de cristeena20 in Dulciuri, 9 Sep 2014 | 10185 vizualizari

 

Aceasta reteta am luat-o de la Criss si a iesit o tarta aromata si tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr prune
  • 2 linguri de amidon
  • 4 linguri de zahar
  • 350 gr faina
  • 150 gr unt
  • putina sare
  • 1 ou
  • 80 gr zahar tos
  • putin gris
  • 4 linguri de apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de prune:

 Spalam prunele si le taiem felii. Le amestecam cu zahar si le lasam sa stea 5 minute. Punem la foc si cand incep sa se inmoaie adaugam amidonul amestecat cu putina zeama lasata de prune. Mai lasma cca 5 minute pe foc apoi dam deoparte.

Pentur aluatul de tarta amestecam faina cu untul rece, rupt bucatele mici si aduagam oul si zaharul, sarea , apa. framantam aluatul si il invelim in folie de plastic si il dam la rece cca 1 h.

Ungem forma de tarta cu unt si apoi o pudram cu faina. Intindem aluatul cu sucitorul si imbracam forma de tarta cu o foaie subtire. Dam la cuptorul incalzit cca 10 minute. Scoatem si presaram cu gris si apoi turnam prunele . Deasupra din aluatul ramas facem grilaje si le ungem cu un galbenus de ou batut. Dam la cuptorul incins pt cca 20 minute. Lasam sa se raceasca si apoi scoatem tarta din forma. 

TIPS-URI

1

Alegeti prune mai aromate si mai dulci.

2

puteti adauga si putina scortisoara la prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici