Panna Cotta mentolată

de diaconta in Dulciuri, 19 Mar 2012 | 5041 vizualizari

 

Pentru că nu am putut păcătui în voie,m-am gândit sa fac un „dulce” rapid şi bun,lejer,colorat,mentolat şi cu fructe.Adică o panna cotta,pentru care nu avem nevoie nici de prea multe ingrediente,se face rapid şi nici nu trebuie să aşteptăm prea mult până putem să-i „facem felul”.Singurul inconvenient este că se consumă la fel de repede precum se prepară.

 

INGREDIENTE

  • 350 ml frisca lichida
  • 50 ml sirop de menta
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 20 gr gelatina
  • Esenta de vanilie
  • Tort gelee rosu+ sirop de zmeura
  • Tort gelee transparenta+ sirop de menta
  • Ciocolata
  • Caise,fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta mentolată:

Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte.

Preparam tort gelee rosu  cu sirop de zmeura.Punem in pahar cateva fructe si turnam gelatina rosie.

Laptele ramas(150 ml) il punem la fiert impreuna cu zaharul.Fierbem 2-3 minute.Frisca o amestecam cu siropul de menta.

Luam laptele de pe foc si punem frisca.Punem vasul iar pe foc si aducem la punctul de fierbere(dar nu  fierbem).

Incalzim gelatina si o punem in amestecul de frisca.Adaugam si esenta de vanilie.Lasam sa se racoreasca putin amestecul,apoi turnam peste gelatina rosie.

Dupa ce s-a racit punem vasele la frigider.Daca vrem sa rasturnam continutul,ungem bolul cu putin unt sau ulei.Inainte de a-l rasturna punem bolul in putina apa calda.

Cam intr-o ora amestecaul se va inchega.

Eu am mai pus cateva fructe deasupra,apoi ciocolata sau jeleu de menta.

Gata desertul ….de facut si de mancat!!!!

Dar v-am lasat reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta mentolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

ULTIMELE COMENTARII

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]