Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati

de Patricia Iordache in Dulciuri, 8 Apr 2013 | 11315 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o pe blog-ul Laurei Adamanche. Sunt usor de facut, gustosi si aspectuosi.

 

INGREDIENTE

  • - 225 gr. ciocolata amaruie
  • - 60 gr. unt;
  • - 100 gr, zahar;
  • - 2 oua mari;
  • - 225 gr. faina;
  • - 1 esenta vanilie;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - putina sare;
  • - zahar pudra (pentru exterior)
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati:

Mixam ouale cu zaharul pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.

Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul.

Adaugam ciocolata topita, usor calduta, peste oua, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina cernuta  si amestecata cu praf de copt. Punem sarea si esenta de vanilie.

Obtinem o crema pe care o tinem la frigider minim 3 ore sau peste noapte.

Formam din aluat o bila cat o nuca pe care o dam prin zahar pudra si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa cu toata compozitia.

Coacem biscuitii la 170 grade, maxim 10 minute. Interiorul trebuie sa ramana umed ca la negresa, asa ca nu depsiti timpul de coacere.

Dupa ce s-au copt, ii lasam putin sa se raceasca in tava si ii scoatem usor din tava pentru ca sunt fragili si moi pana se racesc.

Din cantitatile mentionate am obtinut 46 biscuiti.

 

TIPS-URI

1

Reteta prevede sa dam bilutele de coca si prin zahar tos insa eu am incercat si nu mi-a placut, asa ca i-am dat doar prin zahar pudra.

2

Dupa coacere au aspect crapat, foarte frumos.

3

Manevrati cu grija cat sunt calzi, pentru ca sunt fragili.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

09.04.2013, 10:20

Multumesc Gaby! Poate o fi norocul incepatorului, ca este prima data cand ii fac

LC 1

12.04.2013, 23:59

Si eu de cand tot zic ca fac ...sunt asa de efect!

Patricia Iordache 1

13.04.2013, 08:24

Da

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat