La multi ani copii! La multi ani tuturor celor cu suflet de copil. :)
Blat:
Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu.  Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de  consistenta uleiului. Lasam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un  praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana  obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema  cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul,  esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la  maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit  (in cateva reprize) bezeaua. 
Turnam compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de  copt. Lovim apoi cu palma in masa de cateva ori, sa eliminam exceasul de  aer din compozitie si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de  minute. Facem proba cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu 90 ml smantana.  Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la  rece pentru cateva ore. 
Restul de smantana rece se bate pana capata putina consistenta si apar  mici basicute la suprafata. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. 
Atentie, nu insistati prea mult, ca se taie. 
Mixam compozitia de ciocolata alba pana se intareste si devine pufoasa. Daca nu se intareste (asa cum am patit eu :) ) folositi 1 intaritor de frisca.  Adaugam crema de branza si esenta de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza, apoi incorporam si frisca batuta, amestecand usor.
Blatul copt si racit se taie in 2 parti. Se poate taia foarte bine si in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem unul  din blaturi, crema de ciocolata si acoperim cu cel de-al 2-lea blat. Invelim in folie si dam la rece pentru cateva ore. Daca il lasati de seara pana dimineata, este mult mult mai bun.
Se acopera cu frisca batuta si se pudreaza cu cacao.