Tort Somloi

de Criss in Torturi, 24 Mai 2012 | 11941 vizualizari

 

Duminica am avut de sarbatorit un eveniment (doua chiar :) ), si am invitat parintii la masa. Desi aveam in plan un cu totul alt tort, sotul meu a zis sa fac un tort Somloi, adaptare dupa prajitura Somloi galuska. Desi aspectul nu e tocmai cum mi l-am imaginat, tortul a fost pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri faina
  • Blat maro:
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -2 1/2 lingura faina
  • -1 lingura cacao
  • Blat cu nuca
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri nuca macinata
  • -1 lingura faina
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • -120 g zahar
  • -1 esenta de rom
  • Crema:
  • -4 oua
  • -4 linguri amidon sau faina
  • -8 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -650 ml lapte
  • -150 g stafide spalate si inmuiate in rom -nuca macinata
  • Decor:
  • -bordura de ciocolata din 100 g ciocolata amaruie (Primola)
  • -50 g ciocolata pentru inimioare si pentru spritat peste frisca
  • -capsuni trase in ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Somloi:

Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt.

Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, apoi amestecand usor de jos in sus, se adauga faina.

La fel se procedeaza si la celelalte blaturi.La blatul maro am cam dat-o in bara, in sensul ca am facut blatul din 2 oua si abia cand l-am pus in tava mi-am dat seama. Ei, nu-i nimic, a iesit un pic mai subtire decat celelalte doua.

Pentru crema, separam ouale si batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul, vanilia, amidonul si turnam usor laptele caldut. Firbem crema pana capata consistenta unei budinci apoi adaugam albusurile spuma si amestecam usor pana se inglobeaza in crema fierbinte.

Asamblare: Blat alb, insiropat, cu siropul de zahar cu rom, 1/3 din crema, nuca macinata si stafide in functie de preferinta. Blat maro, insiropat, 1/3 crema, nuca macinata, stafide

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Somloi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Somloi