Paine rotunda, de casa

de Patricia Iordache in Piine, 22 Apr 2013 | 15778 vizualizari

 

Imi place sa fac paine in casa si datorita gustului dar si datorita mirosului de paine coapta. Sursa de inspiratie: blog-ul izuk-dory.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina alba;
  • 250 ml apa calduta;
  • 7 gr. drojdie uscata;
  • 1 lingurita cu zahar;
  • 1 lingurita rasa cu sare;
  • 4 linguri cu ulei ( 2 cu ulei de floarea soarelui, 2 cu ulei de masline)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda, de casa:

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea, zaharul, si apa treptat.

Framantam pana ce aluatul devine elastic apoi il lasam acoperit la loc caldut, ferit de curenti de aer rece, timp de 45 minute. 

Se infaineaza masa de lucru si se da forma rotunda.

Incalzim cuptorul la 220 grade.

Asezam painea pe tava tapetata cu hartie de copt si o lasam 20 min sa creasca. O crestam cu cutitul, adaugam putina faina deasupra si o punem la cuptor 30 minute, pana se rumeneste frumos.

Daca vrem sa obtinem o coaja crocanta punem in timpul coacerii, un vas cu apa in cuptor.

Lasam sa se raceasca pe un gratar sau se papa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda, de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (in aparat de copt paine)