Pachetele cu somn si sos de tomate aromat

de laylalala in Peste, 23 Mai 2010 | 4534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 linguri otet balsamic
  • ½ lingurita cumin
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 conserva (400 gr) rosii tocate si decojite
  • 4 x 100 gr file de somn
  • 4 foi de placinta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu somn si sos de tomate aromat:

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.
Incinge o cratita, la foc potrivit, si adauga 1 lingura ulei de masline.Adauga ghimbrul si usturoiul si caleste-le pana cand se rumenesc usor, aprox.4 minute.Adauga otetul balsamic,condimentele si rosiile, amesteca, apoi lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, pana cand se va obtine un sos gros.Ia sosul de pe foc si pune-l deoparte.
Intre timp, asezoneaza fileurile de peste cu sare si piper, dupa gust.Taie foile de placinta in jumatate, pe verticala.Periaza cate 2 foi de placinta injumatatite cu putin ulei de masline.Suprapune cele 2 foi unse, aseaza la un capat un file de peste si ruleaza fileul in foile de placinta.Periaza pachetelul cu putin ulei de masline si aseaza-l intr-o tava de copt.Repeta procedura cu pestele si foile de placinta ramase, apoi da pachetelele la copt 15-20 minute, pana cand se rumenesc.Serveste pachetelele cu sosul de tomate preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu somn si sos de tomate aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somn cu ciuperci la cuptor