Si daca vine Mosul am zis sa-l intimpinam cu pasteturi( bunatati) Asa ca am decis sa prepar. si citeva oua umplute, de obicei pe perioada de vara nu le pregatesc fiindca sunt sensibile la caldura.Am folosit pateu bucegi si telemea Delaco.
Ouale se spala bine, apoi le punem la fiert cu putina sare si 1 lingura otet (se decojesc mai bine) lasam sa fiarba 15 minute, apoi le punem in apa rece si le lasam 5 minute. Le decojim, le taiem in doua, scoatem galbenusurile si jumatatile de ou le asezam pe o tava.
Galbenusurile le pasam bine cu o furculita, adaugam pateul, telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mici, mai adaugam 250 gr maioneza, putin piper alb si amestecam bine cu mixerul.
Cu compozitia obtinuta umplem ouale, le asezam cu umplutura in jos (sa nu se oxideze) apoi ornam cu restul de maioneza, frunze de patrunjel si gogosar.
Sunt bune, un aperitiv delicios. Sa va fie de folos .
1
Cine doreste poate pune frunze de patrunjel in umplutura
2
Mie imi place tare mult ( dar apartinatorilor nu) asa ca nu am pus
3
Ornatul l-am facut cu o punga fiindca posul mi s-a strica,t asa ca.... nu a iesit ornatul cum mi-as fi dorit