Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

de Bucataras in Dulciuri, 2 Mai 2024 | 3304 vizualizari

 

După Paște, avem adesea ouă rămase cu care nu știm ce să facem. Iată o rețetă delicioasă și creativă pentru a le refolosi: Ouă pane umplute! Această rețetă simplă transformă ouăle fierte într-un aperitiv crocant și savuros.
Pentru Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă fierte, bacon, maioneză, muștar, boia, pesmet, făină.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant
  • Ouă fierte
  • Sare și piper
  • Boia dulce
  • 1 lingură maioneză
  • 1 lingură muștar
  • Bacon crud afumat
  • 2 ouă crude
  • 200 g făină
  • 200 g pesmet
  • ulei de floarea soarelui
  • fire de chives (cepșoara)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant:

Cum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant:

Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere, scoateți baconul și tocați-l mărunt.

Prepararea ouălor:

Începeți prin curățarea ouălor fierte și tăierea lor pe jumătate, pe lungime. Îndepărtați cu grijă gălbenușurile și puneți-le într-un castron.

Dați albușurile prin făină și ou bătut, apoi prin pesmet. Prăjiți ouăle panetate în ulei de floarea soarelui, apoi scoateti-le pe un platou in care ați așezat hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.

Umplerea Ouălor:

Zdrobiți gălbenușurile fierte și amestecați-le cu maioneză, muștarul, sare, piper și boia dulce, până obțineți o pastă omogenă. Folosind o linguriță mică sau un pos de patiserie, umpleți jumătățile de ou panetate cu amestecul de gălbenușuri. Garnisiți-le cu bacon crocant.

Servirea:

Serviți ouăle pane umplute calde, cu câteva fire tocate de chives, alături de sosul preferat. Această rețetă este perfectă pentru a valorifica ouăle rămase de la Paște și pentru a le transforma într-un aperitiv delicios și inedit.

Poți pregăti și rețeta de Salată de ouă cu avocado și iaurt sau Salata de ouă cu avocado și porumb, un mod excelent de a refolosi ouăle rămase.

Îți recomandăm și rețeta de Ouă umplute cu pate de ficat, un aperitiv foarte gustos și festiv.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (5)

vasimur 1

03.05.2024, 11:02

Caty 1

04.05.2024, 15:49

👍👍👍🤩

Rocsi 1

11.05.2024, 20:26

O super idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao