Orez cu ciuperci, de post

de Bucataras Monica in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 2945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 linguri de ulei
  • 250 g orez
  • 750 ml apa
  • ciuperci proaspete
  • sare
  • piper (dupa gust)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci, de post:

Pasul 1: Se curata ceapa si morcovul ,se taie cubulete si se pun la calit in uleiul inceins.

Pasul2:Curatam ciupercile,le taiem feliute si le adaugam peste legume.

Pasul3:Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate ,amestecam 2,3 minute sa nu se lipeasca de cratita.

Pasul4:Adaugam 500 ml apa si lasam la fiert.

Pasul5:Cand apa a scazut si bobul orezului a inceput sa se umfle,condimentam si adaugam restul de apa (250 ml). Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca!

Se serveste fierbinte alaturi de salata de crudintati sau muraturi!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume - Reteta gustoasa de post