Mazăre cu legume şi mentă

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 8 Feb 2013 | 4517 vizualizari

 

Îmi place gustul pe care îl dă menta acestui preparat... e ceva un pic mai deosebit faţă de varianta clasică, însă fără mare abatere.
Am mai folosit menta şi la mâncăruri cu linte şi fasole; un "gust fresh şi răcoros".

 

INGREDIENTE

  • 1000 g mazăre (2 cutii mari Bonduelle);
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 1 păstârnac;
  • 1 ardei gras verde;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 200 mL roşii pasate;
  • 1 lg ketchup picant - de casă;
  • 1 vârf lgţ chili;
  • 1/2 lgţ mentă Kotanyi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazăre cu legume şi mentă:

Se pregătesc legumele:

- ceapa se toacă mărunt;

- morcovul şi păstârnacul felii subţiri;

- ardeiul cuburi mici. 

Mazărea se clăteşte cu apă rece, se lasă la scurs. 

Într-o tigaie încăpătoare, poate fi wok, se încing 4-5 lg ulei de floarea soarelui şi se căleşte ceapa. 

Se adaugă apoi rădăcinoasele iar după ce se înmoaie puţin legumele se adaugă roşiile pasate şi o cană mică de apă.

După ce s-au pătruns morcovii, se adaugă mazărea şi ardeii; se fierbe totul la foc mic până când toate legumele sunt gata. 

După ce se stinge focul, se presară menta. 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazăre cu legume şi mentă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci și nucă