Omleta cu legume la cuptor

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2015 | 4273 vizualizari

 

Un mic dejun satios si delicios :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1\4 ardei gras rosu
  • 1\4 ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 1\2 ceapa
  • 120 gr porumb dulce
  • 100 gr mazare
  • 1 dovlecel
  • 100 gr mozzarella
  • 1 rosie
  • 3 linguri cu parmezan
  • 3 linguri cu lapte
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu legume la cuptor:

Ardeii ii curatam de seminte si nervuri , ii spalam si ii taiem cuburi . 

Morcovul il curatam de coaja,il spalam si il taiem rondele .

Ceapa curatata,spalata ,o tocam marunt . 

Rosia si dovlecelul le spalam si le feliem felii subtiri.Mozzarella o taiem cuburi mici. 

Intr-o tigaie , punem putin ulei de masline si cand acesta s-a incins, punem ardeiul,morcovul si ceapa si lasam sa se caleasca impreuna la foc potrivit, amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn . 

Cand legumele s-au calit adaugam mazarea si porumbul dulce bine scurse de apa din coserva. Amestecam bine toate ingredientele si le lasam la foc potrivit,presarand putina sare . 

Separat punem intr-un bol ouale impreuna cu parmezanul,laptele sare si piper dupa gust . Amestecam totul foarte bine .

Inchidem focul la tigaia cu legume, lasam 5 minute sa se racoreasca apoi punem toatew legumele in bolul cu oua.Amestecam . 

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt. Turnam compozitia de legume cu oua,nivelam si ornam cu rosia,dovlecelul si mozzarella . 

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce oul este copt si mozzarella topita . 

Scoatem tava din cuptor si lasam putin sa se racoreasca omleta. 

Este buna atit calda cat si rece . 

Pofta buna ! 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella