Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2017 | 5667 vizualizari

 

Iata cateva beneficii ale consumului de soia (conform site-ului www.csid.ro):

Consumul de soia este recomandat în caz de astenie, surmenaj, convalescenţă, hepatită, diabet, gută, reumatism, dislipidemii, ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică, obezitate.

În plus, datorită conţinutului său bogat în proteine integrale este un aliment de bază pentru dieta vegetarienilor, care poate suplini absenţa proteinelor animale.

Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.

Soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare. Consumarea produselor pe bază de soia duce şi la un mai bun reglaj în ceea ce priveşte ciclurile menstruale.

Izoflavonele, adică acei compuşi asemănători hormonilor feminini, contribuie la echilibrarea organismului femeilor aflate la menopauză, precum şi la combaterea efectelor menopauzei – osteoporoză, bufeuri, stări psihice contradictorii, circulaţie proastă.

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia cuburi
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 100 g șuncă de curcan
  • 70 g mozzarella
  • 1 legatură pătrunjel tocat mărunt
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • 125 g iaurt
  • ulei
  • 2 linguri pesmet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella:

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită. 

Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt pătrunjelul și dai pe răzătoare mozzarella, apoi le pui într-un castron, adaugi și soia și le amesteci. Ungi cu ulei un vas termorezistent și îl tapetezi cu pesmet, apoi torni amestecul cu soia. Mixezi într-un bol ouăle cu iaurtul și adaugi sare si piper după gust. Torni ouăle peste amestecul din tavă și introduci tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C și coci timp de 30-35 de minute sau până frittata e bine legată și frumos rumenită.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (16)

xana 1

25.10.2017, 15:49

Ancutsa 1

26.10.2017, 16:24

Arata tare bine!

dantes 1

27.10.2017, 09:37

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]