Muschiulet de porc cu sos de smantana si salvie

de La Ancuta in Porc, 29 Mar 2012 | 7010 vizualizari

 

O combinatie minunata de smantana cu salvie si carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc
  • 2 felii sunca
  • 2-3 linguri cascaval ras
  • 150 ml smantana dulce
  • 500 ml supa
  • salvie
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura amidon (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu sos de smantana si salvie:

Spalam carnea si o stergem cu un servet. Taiem fiecare muschiulet in jumatate iar apoi taiem pe fiecare bucata cate un buzunar. Condimentam cu sare si piper. In buzunar presaram putina salvie uscata apoi punem sunca taiata marunt si cascaval dat pe razatoarea cu ochiuri mici.

Inchidem buzunarul cu scobitori.

Intr-o cratita incingem uleiul si prajim muschiuletii pe toate partile. Adaugam supa si lasam la fiert 20-30 de minute, la foc mic.

Scoatem apoi carnea pe o farfurie. Scoatem scobitorile si acoperim.

In cratita in care am fiert carnea adaugam smantana si salvie uscata. Daca sosul este prea subtire putem sa adaugam o lingura de amidon desfacut in putina apa. Lasam sa dea un clocot, potrivim gustul de sare si stingem focul.

Servim muschiuletul cu sos langa o garnitura de paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu sos de smantana si salvie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu cartofi la cuptor