Muschiulet de porc, la tava

de Ina in Porc, 17 Aug 2019 | 12383 vizualizari

 

O metoda simpla de a obtine un preparat gustos, fraged si suculent.

 

INGREDIENTE

  • muschiulet de porc ( eu am avut 3 bucati )
  • ulei de masline

Pentru bait:

  • 100 ml ulei ( poate fi de floarea soarelui, eu am folosit din turte de masline)
  • 1 lingura de mustar cu boabe de mustar in compozitie
  • 3 lingurite condiment pentru carne de porc
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 2-3 lingurite cimbru macinat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc, la tava:

Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline. 

Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon. 

Adaugam in tava si o cescuta cu apa. 

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pe program de coacere cu ventilatie, la 210 grade Celsius, pentru 70 minute. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului indepartam folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete culoare si crusta usoara. In ultimele 2-3 minute luam din sosul format in tava si stropim bucatile de carne.

Obtinem astfel o carne delicioasa, suculenta si frageda.

Noi am servit alaturi de cartofi natur si salata de ardei copt in otet.

 

TIPS-URI

1

Pentru bait puteti folosi si alte condimente, in functie de preferinte si gusturi.

2

Nu am folosit sare intrucat condimentul pentru carne de porc a avut suficienta sare pentru gustul nostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc, la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roti de porc in vas roman