Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu

de diaconta in Dulciuri, 16 Apr 2011 | 6492 vizualizari

 

Sa vad daca am sanse sa-l momesc pe Iepuras cu clatitele astea delicioase.Pentru ca nu facusem demultisor clatite,iar azi am gasit la piata urda dulce si proaspata,m-am gandit s-o combin cu niste jeleu de visine si uite-asa am rezolvat si desertul dulce-acrisor. Mmmmmmmm ce bun a fost,ar fi bine sa se grabeasca si Iepurasul.

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • lamaie
  • zahar vanilat

Pentru umplutura:

  • 300 gr urda
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura smantana
  • zahar vanilat
  • lamaie

Pentru jeleu:

  • 1 compot de visine
  • 1 1/2 lingura amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu:

Pentru clatite cantitatile sunt orientative.Nu am sa scriu reteta,cred ca e cunoscuta de toata lumea.Mie mi-au iesit vreo 10 clatite subtirele.

Urda se amesteca cu zaharul,vanilia,zaharul vanilat,oul,lamaia.La urma se incorporeaza frisca batuta cu smantana.

Siropul de la compotul de visine se amesteca cu amidonul,se adauga si fructele,se pune pe foc pana incepe sa se ingroase.

Clatitele se aseaza sub forma de tort,se pun straturi de urda si jeleu.Deasupra se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort de clatite gata de servit in 20 de minute!