Miel de Pasti

de mihaelar63 in Oaie, 4 Mai 2016 | 7879 vizualizari

 

In fiecare an avem cativa prieteni care stiu ca la mine  de Pasti se mananca un miel gustos.  Cu mic cu mare impachetam tava cu mielut si a doua zi ne destindem in aer curat ,la gradina . Zis si facut  dar idei nu prea aveam. Un singur lucru este clar:   un miel marinat este perfect degustat . Reteta s-a conturat pe parcurs iar friptura picanta si aromata, a primit laude.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg miel [ o jumatate ]

Marinata :

  • 2 fire usturui verde
  • 2 pahare vin rosu
  • 2 lingurite oregano uscat grcesc
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra scortisoara
  • 1 lingurita pudra nucsoara
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita boia afumata

Untura de porc pentru prajit

  • 3 cepe rosii
  • 2 lingurita pasta iute de ardei rosii
  • 1 pahar vin rosu
  • 150 gr slanina afumata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel de Pasti:

  1. Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat  carnea bucati mai mari  Dupa ce am condimentat am portionat bucatile  mai mici.
  2. Portionata carnea se patrunde mai usor cu  aromele mirodeniilor  . In plus se serveste mai usor cand sunt mai multe persoane la masa.
  3. Peste carne am presarat ingredientele indicate la marinata si am masat cu ele bucatile de carne .
  4. Am turnat deasupra vinul rosu si am pus vasul la frigider pentru 24 ore . Din cand in cand am intors carnea in asa fel incat sa ajunga fiecare bucata in vin.
  5. Am scos bucatile de carne si le-am pus intr-o tava mare . Am curatat 3 cepe rosii si le-am taiat rondele.
  6. In acest moment am  observat ca intru in criza de timp si mi-am amintit ca am vazut unii chefi vestiti ca prajesc carnea in tigaie si abia apoi o pun la cuptor.
  7. Am scos bucatile de miel si le-am scurs de lichidul de la marinare[ pe care l-am pastrat ] .
  8. Am prajit carnea in untura proaspata de porc incinsa .Mielul a capatat rapid o frumoasa culoare rosiatica .
  9. Am transferat bucatile de carne in tava cu ceapa rosie si zeama de la marinare. Am sarat putin si am distribuit si pasta de ardei iute .
  10. Am presarat deasupra slaninuta afumata taiata marunt . Am mai adugat un pahar cu vin rosu si am dat la cuptor timp de  o ora .
  11. Am impachetat tava in folie de aluminiu iar la gradina am incalzit pe gratar friptura .
  12. la servire am decorat cu patrunjel verde codite taiate de usturoi verde si rosii cherry.
  13.  Am servit   friptura de miel cu castraveciori murati in saramura.
  14.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

La friptura de miel merge bine un pahar de vin . Preferabil rosu sau Roze .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel de Pasti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

ULTIMELE COMENTARII

kobix40803

Hello. That is exactly the kind of site https://typespaceapp.com/ is. It offers everything you need for a great experience: instant withdrawals, a variety of games, ease of use and fair conditions. Here you can enjoy the game without unnecessary delays, knowing that every step will be transparent and convenient.

Need help

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel