Batal la protap

de rock46hunt in Oaie, 20 Oct 2010 | 15266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • batal
  • Sare
  • piper
  • usturoi
  • cimbru
  • oregano
  • ulei
  • suc de rosii
  • vin rosu sec
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batal la protap:

Se pregateste un pat de jar de cel putin 25 cm inaltime,dupa care se aseaza batalul pe protap si se lasa sa se rumeneasca,intre timp se poate servi un vin rosu sec...

Dupa ce s-a rumenit ,se intoarce pe cealalta parte timp in care este uns pe partea rumenita cu sosul facut din 2l vin rosu sec,ulei floare soarelui 0,5l,suc de rosii 1l, usturoi 15 catei pisati, piper 1 lingura, cimbru 1 lingura, oregano 1 lingura,sare 3-4 linguri.Aceasta operatie se efectueaza de mai multe ori pina cind carnea este bine rumenita si bine imbalsamata cu respectivul sos...

Se serveste la fata locului,linga foc taind felii suptiri...dupa care se continua procedura de rumenire si imbalsamare... 

Este o reteta simpla,haiduceasca...

Daca ti-a placut reteta noastra "Batal la protap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (9)

Laly 1

24.10.2010, 22:40

Iti urez si eu bine ai venit,o sa facem inundatie

ANCA 1

25.10.2010, 09:54

wau!!

Cris2711 1

30.01.2011, 19:39

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]