Merengue cu frişca, fructe & love

de madi_marin in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 9247 vizualizari

 

M-am cam ferit până acum să fac bezele. Poate pentru că prima încercare a fost un eşec. Dar iată că o reţetă din revista ,,GoodFood,, m-a convins şi am încercat din nou. A fost un succes, iar gustul divin. Şi pentru că tot suntem în luna îndrăgostiţilor.......atunci să fie cu ....love!

 

INGREDIENTE

  • 2 albuşuri reci
  • 8 linguriţe cu zahăr
  • 2 linguriţe cu amidon
  • 1 linguriţă cu oţet
  • frişcă bătută
  • fructe la alegere
  • zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merengue cu frişca, fructe & love:

Se bat albuşurile întâi cu un praf de sare şi 4 linguriţe de zahăr până obţinem o spumă şi zahărul s-a topit. Adăugăm apoi celelalte 4 linguriţe de zahăr şi batem în continuare.

Într-o ceşcuţă se amestecă amidonul cu oţetul. Pasta obţinută se adaugă peste spuma de albuşuri şi mai batem câteva minute ca să se încorporeze bine.

Pe o hartie de copt trasăm un cerc cu diametrul de 14 cm. Punem spumă în interiorul lui într-un strat cam de 2 cm, apoi pe margine cu linguriţa facem grămăjoare pastrând conturul. Punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru cca o oră şi lăsat cu uşa întredeschisă. Se dă la răcit.

Pe blatul de merengue se pun frişcă bătută, fructe tăiate la alegere şi se presară zahăr pudră. Se serveşte imediat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merengue cu frişca, fructe & love" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

madi_marin 1

12.02.2012, 09:44

cris....ma bucur mult ca iti place...

Aurelia 07_07 1

19.02.2012, 17:52

arata tare bine

madi_marin 1

19.02.2012, 19:00

Ica_mama....multumesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]