Merdenele

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2013 | 25088 vizualizari

 

Nu stiu de ce, dar le-am iubit dintotdeauna...iar astazi cu acest aluat grozav mi-am adus aminte de ele.......asa cum le stiam din copilarie...:)

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj de casa
  • 150 gr branza telemea sarata
  • 3 linguri de gris fiert in lapte
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri pentru uns( optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele:

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html

Eu am facut din jumatate din cantitate.

Am intins o foaie si am decupat-o in patrate, (se vor lipi doua cate doua ca la plic).

Am intins fiecare patrat pe o suprafata infainata, se va lucra cu sucitorul infainat si  atentie va trebui sa manevrati cu grija aluatul, este fragil , am pus umplutura de branza, ou si gris, am acoperit cu cealalta bucata de aluat intins si am apasat usor cu mana sa unformizez suprafata, in special marginile.

Ungem cu galbenus si coacem merdenelele pana se rumenesc la 200 de grade.

Grozave sunt si aduc tare bine cu merdenelele de la patiserie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

13.11.2013, 14:46

Chiar ca e minunat aluatul ala! Ce frumoase ti-au iesit!

cristi1980 1

13.11.2013, 15:56

RuxyRux 1

17.11.2013, 23:00

Multumeeesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]