Focacia pentru ½ de kilogram de faina

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2013 | 4011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 7 g de drojdie uscata sau 25 g de drojdie(cub)
  • ½ lingurita de zahar
  • ½ lingura de sare (6-7 g)
  • 375 ml apa calduta
  • 500 g de faina
  • 30 ml de ulei
  • Ingrediente:
  • 125 g de masline foliate
  • 100 ml de ulei de masline
  • 10 rosii cherry
  • Crengute de rozmarin / cimbru
  • 30-50 g de parmezan
  • Optional:
  • 1 ceapa rosie 1 ardei rosu ¼ fir de praz busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focacia pentru ½ de kilogram de faina:

Amestecati drojdia in 100 ml de apa calduta(nu fiarta doar calduta), adaugati zaharul, sarea, uleiul si doua linguri de faina, pentru a face maiaua. Aceasta se lasa la un loc caldut 10-15 minute, cata sa se activeze drojdia(trebuie sa faca bule).

In acest timp pregatim faina, o  cernem si facem o gaura in mijlocul cantitatii in care vom adauga maiaua, dup ace expira timpul respectiv. Amestecam bine ingredientele si framantam pana va rezulta un aluat pe care il vom lasa la un loc caldut la crescut aproximativ o ora, acesta se va acoperii si va trebui in aceste timmp sa isi mareasca volumul de doua ori.

Dupa ce a expirat timpul, ungem o tava cu ulei de masline inclusive pe marginile(interioare) luat aluatul nostru si ii dam forma asezandu-l in tava. Presam bine cu degetele si vom unge cu ulei pe deasupra dupa care adaugam restul de ingrediente, ce preferam noi.

Eu am adaugat, rosii cherry, masline, ceapa rosie, cimbru, praz, parmesan, dupa care iar am lasat 35-45 de minute sa mai creasca aluatul cu toate ingredientele asezate, in acest timp am preincalzit cuptorul la 190-200°C si vom introduce focacia lasand 35-45 de minute la cuptor, pana devine crocanta si aurie. O scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca dupa care o putem taia. Aceasta  reteta de focacia, este a lui Nico Lontras, eu am facut-o la proportie mai mica deoarece nu am fost sigura ca imi va iesi. Aceasta painica am folosit-o facand un sandvish( am preparat o pasta din: unt frecat cu 50 g macrou afumat, capere tocate, sos de rodii si suc de lamaie, piper) si servindu-l cu chiftelute de legume. Am aranjat farfuria ca in imaginile alaturate, facand un mic desen cu acetto balsamico.

Pofta Buna.

 

 

TIPS-URI

1

Rabdare multa

Daca ti-a placut reteta noastra "Focacia pentru ½ de kilogram de faina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu ton a la Nadina