Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi

de miki_a in Mancaruri cu carne, 9 Aug 2015 | 3139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe galbene;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras roşu;
  • 1/2 ardei gras galben;
  • 1 dovlecel mai mare sau 2 mai micuţi;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 5 linguri suc de roşii mai gros (făcut în casă);
  • 1 bucată cârnaţ de casă afumat (50 cm), tăiat bucăţi potrivite;
  • sare;
  • piper;
  • 200 ml apă caldă;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • foi de dafin (opţional).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi:

Pregătim legumele. 

Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem  (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe).

Într-o tigaie punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm legumele. Dacă folosiţi dovlecei mai fragezi îi adăugaţi în tigaie după ce toate celelalte legume s-au înmuiat.

Lăsăm legumele să se înăbuşe suficient, picurând apă călduţă ori de câte ori este nevoie pentru a preveni arderea lor, iar dacă este nevoie acoperiţi tigaia cu capac.

La mijlocul timpului de fierbere adăugăm usturoiul (curăţat şi tăiat feliuţe) şi frunza de dafin (dacă folosiţi).

După ce legumele sunt pătrunse, se adaugă sucul de roşii.

Se mai continuă fierberea maxim 10 minute, timp în care punem şi cârnăciorii în tigaie peste legume.

Potrivim gustul de sare şi piper.

Servim cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu sos de legume