Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura

de RuxyRux in Curcan, 6 Ian 2014 | 4369 vizualizari

 

O mancare satioasa, foarte foarte gustoasa :), merge perfect cu muraturi... dar sigur nu e de dieta :)
Este cea de-a treia reteta promisa pentru concursul la care am castigat masina de tocat Naumann( multumesc inca o data) si desigur multumesc si bucataras.ro :)

 

INGREDIENTE

  • 750- 800 gr (medalioane de curcan)
  • 7 bucati cartofi mari
  • apa
  • 1/2 borcan de pasta de rosii
  • 1 carnat mediu taiat felii bine afumat
  • 2 ceape mari rosii
  • 1 ou
  • 4 linguri apa
  • trei sau patru linguri ulei( palmier)
  • 1 foaie de dafin
  • un praf de piper alb
  • sare dupa gust
  • un praf de boia dulce
  • un praf de turmeric( optional)
  • patrunjel sau marar dupa dorinta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura:

Carnea se toaca impreuna cu o ceapa, se amesteca cu doua linguri de ulei si un ou si se framanta, se mai adauga si doua linguri de apa si se amesteca bine. se pune sare dupa gust( sau din ochi).

Ceapa ramasa se taie marunt, se freaca cu putina sare si se pune la calit( inabusit), intr-un vas mare, larg,  in doua linguri de ulei si doua linguri apa. Se formeaza chiftelutele si se aseaza peste ceapa. Se pun si feliile de carnat. Se intorc chiftelutele cu grija pe masura ce se albesc si se toarna apa pana acopera compozitia din vas.Se adauga si cartofii, foaia de dafin si se acopera cu un capac( eu am preparat mancarea in vasul Zepter). Cand este aproape fiarta carnea, se pune piperul, sarea, boiaua, turmericul si pasta de rosii. Potrivim gustul de sare inca o data, dupa cum ne place si  dam vasul deoparte de pe foc.

Servim mancarea cu verdeata preferata( patrunjel, marar...etc)...si nu uitam de muraturi.

TIPS-URI

1

se pot inlocui carnatii cu afumatura preferata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rustica de cartofi cu chiftelute si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu praz si pulpe de curcan