Macaron cu crema de portocale

de Kadia80 in Dulciuri, 11 Dec 2011 | 9165 vizualizari

 

Sunt aromate si decorative, foarte potrivite cu sarbatorile de iarna.

 

INGREDIENTE

pentru Cochiliile de macaron:  

  • 50g de praf de migdale  
  • 90g de zahar pudra  
  • 2 albusuri (40g)  
  • 10g zahar  
  • 3-4 picaturi de suc de lamaie  
  • un varf de sare  
  • 4-5 picaturi de colorant

pentru crema de portocale:  

  • 150ml suc de portocale (cca 2 portocale medii)  
  • coaja rasa de portocale (eu am folosit coji la plic, similare cu astea)
  • un ou  
  • 75g zahar  
  • 1 lingura de amidon de porumb (maizena)  
  • 40g unt taiat in bucatele  
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaron cu crema de portocale:

 Cochiliile de macaron:

Se cerne praful de migdale si se amesteca cu zaharul praf. Se lasa deoparte. In alt castron (foarte bine degresat), se bat cele 2 albusuri spuma tare, apoi se amesteca cu zaharul, lamaia, un varf de sare si colorantul (noi am folosit altul pentru fiecare test de coacere). Se incorporeaza TREPTAT prafurile anterior amestecate (migdale+zahar praf), amestecand continuu cu o spatula in silicon, pana cand amestecul final devine “suplu si stralucitor“.

Cochiliile se toarna pe o matrita, asa cum am spus aici, si se lasa la temperatura camerei 20 de minute. Apoi se coc in cuptorul preincalzit la temperatura scazuta pana cand se pot desface usor de pe hartie, pentru cuptorul nostru electric cu ventilatie a fost nevoie de 30 de minute la 160°C cu incalzirea doar de jos.

crema de portocale:

Se storc cele 2 portocale pentru a obtine 150ml suc, pe care eu l-am filtrat prin sita (donand restul lui Vlad ca sa nu se plictiseasca cu mine in bucatarie). Sucul si o lingurita de coji de portocale se aduc la fierbere apoi se lasa deoparte sa se raceasca, timp in care freaca un ou cu 75g de zahar, peste care se adauga o lingura de amidon de porumb (maizena). Sucul si cojile de porocale fierte anterior se incorporeaza in amestec, care se transfera inapoi in recipientul in care ati fiert sucul. Se aduce la fierbere amestecand continuu, apoi se incorporeaza treptat 40g de unt taiat in bucatele. Cand crema devina omogena, se lasa sa se raceasca, acoperita de o folie alimentara.

Montarea:

Cu o lingurita se pune crema in centrul unei cochilii, apoi se adauga o a doua cochilie deasupra, fara sa se apese, crema se aranjaza sub greutatea cochiliei.

 

 

 

TIPS-URI

1

se consuma dupa 12-24 de ore de asteptare, cand crema a inmuiat cochiliile de macaron

2

crema poate fi inlocuita cu nutella sau ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaron cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macarons