Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 10 Aug 2018 | 3735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame creveti decorticati (eu am folosit congelati)
  • 200 grame carnat afumat (eu am folosit rookworst; se poate inlocui cu cabanos)
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 stiuleti de porumb (sau o conserva de porumb)
  • 1 dovlecel
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 lingura amestec de condimente Tex-Mex (paprika afumata, pudra de ceapa si usturoi, fulgi de chilli, turmeric, cumin, ghimbir, coriandru)
  • patrunjel proaspat
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat:

Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti. 

Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura amestec de condimente si se prajesc in putin ulei de masline cateva minute, pana devin roz. Se indeparteaza din tigaie. 

In aceeasi tigaie se adauga feliile de carnat si legumele si se gatesc la foc mare 5-6 minute, impreuna cu restul de condimente, sare, piper si usturoiul pisat.

La final, se adauga crevetii, se presara cu patrunjel tocat si se consuma imediat. 

Deliciosa cu salata simpla de rosii si castraveti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez negru cu creveti Sichuan