Gem de caise

de gaby_duceag in Dulceata / Gem, 12 Iul 2011 | 4719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise (inainte de a curata samburii)
  • 800 gr zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la o jumatate lamaie (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se spala bine caisele. Se curata de samburi. Se pun la fiert impreuna cu 100 ml apa .(ale mele nu erau bine coapte, asa le aleg mereu pentru ca-mi place acrisor; daca aveti caisele coapte bine incarcati sa vedeti daca lasa suficienta zeama sa aiba unde fierbe putin, daca nu , puneti apa)

Lasati la fiert pentru 10 -15 minute dupa care adaugati zaharul. Amestecati usor si lasati pe foc pana se topeste zaharul si obtinem suficienta zeama (asta dureaza undeva la 20-25 minute).

Preincalziti cuptorul, dati apoi la mic si introduceti cratita cu caisele(cautati un vas cu peretii inalti, daca fierbe, sa nu va stropeasca cuptorul :) )

Daca aveti o cratita buna, cu fund dublu, nici nu enevoie sa ii aveti grija.In caz contrar urmariti din cand in cand si amestecati cu o lingura de lemn pe fundul cratitei.

Lasati timp de 2 ore la cuptor. Adaugati zeama de lamaie . Eu nu am pus, era suficient de acrisor. Scoateti pe o farfurie , lasati sa se racoreasca si verificati consistenta. Daca va place, opriti focul, daca nu, o mai lasati. Eu am lasat-o 2 ore si 20 min. Am lasat sa se racoreasca si am pus-o in borcane.

Le capsam si le mai dam pt 10 minute la cuptor. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (40)

mirela0911 1

13.07.2011, 23:18

ce culoare superba

mena29 1

14.07.2011, 08:26

Frumoasa prezentare!
Imi place mult si melodia interpretata de Savoy

mimmi 1

15.07.2011, 12:43

Bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de fructe asortate