Gat de berbec cu varza acra

de ANCA in Oaie, 26 Noi 2009 | 13231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un gat de berbec(cca 1 kg)
  • 2 verze murate
  • suc de rosii
  • un pahar vin rosu
  • cimbru
  • usturoi
  • 2 foi dafin
  • boia
  • 2 flori marar uscat (de muraturi)
  • piper, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gat de berbec cu varza acra:

Carnea de berbecut se pune la fiert, cat sa se spumeze doar, apoi se da de-o parte.

Varza tocata si stoarsa bine se caleste in ulei, adaugandu-se cimbru, usturoiul maruntit, dafin, boia si piper.

Pe fundul oalei se pun florile de marar, apoi varza si carnea se aseaza in straturi, se adauga un pahar din zeama in care a fiert carnea, sucul de rosii, cat sa acopere mancarea si se pune la cuptor 200 grade, cu capac, pentru aproximativ o ora jumate. Cand incepe sa scada, se adauga vinul, si se lasa la cuptor pana se inmoaie varza.

TIPS-URI

1

Nu merge fara ardei iute si mamaliga:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gat de berbec cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (10)

ANCA 1

27.11.2009, 09:28

Bunica 1

28.11.2009, 12:40

De cate ori ajung la gatul de berbec imi ploua in gura

ANCA 1

29.11.2009, 13:27

Buni, mai am o bucata de gat d-asta, si mai pregatesc ceva bestial cu el, nu zic..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de berbecut