Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie

de mimmi in Dulciuri, 8 Ian 2013 | 9937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente fursecuri:
  • 2 albusuri de ou
  • 180 g faina
  • 100 g zahar
  • 130 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta de vanilie-optional
  • Pentru budinca de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pachet de unt coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie:

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spumos, dupa care adaugam treptat faina. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de mai sus. Amestecam cu o lingura de jos in sus, pana se incororeaza totul. Cu un pos, formam diferite forme intr-o tava pe hartie de copt. Dam fursecurile la cuptorul preincalzit pentru cca 10-12 minute, pana incep sa se rumeneasca. Le scoatem si le lasam la racit.

Intre timp ne ocupam de crema: Amestecam amidonul, zaharul si cacaoa, subtiem cu lapte si punem totul, impreuna cu untul pe foc mic pana se ingroasa, amestecand incontinuu. Luam de pe foc, adaugam coaja de lamaie si esenta de lamaie dupa gust si lasam crema la racit.

Umplem fursecurile cu crema si lipim cate doua, dupa care le ornam cu glazura de ciocolata. Le lasam pana s-a intarit glazura dupa care le servim.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

„Pizza altfel” pe blat de cartofi  – Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

la 15:08

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscotti