Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 5 Feb 2014 | 5343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rata
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita sare
  • o lingurita piper macinat
  • 2 linguri sos de soia
  • un pahar vin alb sec
  • 5-6 boabe de piper
  • 2 foi de dafin

Pentru legume

  • 400 g legume Bonduelle congelate
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 50 ml vin alb

Pentru sos

  • 50 g unt
  • 200 g smantana grasa
  • 10 ml vin alb
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingura cu capere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere:

Ungem rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si cimbru.Pentru ca era destul de grasuta am renuntat sa o ung cu ulei.
Punem rata intr-o tava si adaugam vinul indoit cu putina apa(1/2 cana).Adaugam cateva boabe de piper si foile de dafin.
Dam tava la cuptor ,la 180 grade si lasam circa o ora si jumatate ,timp in care stropim carnea cu sosul din tava.Astfel rata se va rumeni frumos.
Cand carnea este bine facuta si frumos rumenita  scoatem tava din cuptor iar carnea o asezam pe un platou.
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de legume.
Decongelam legumele.
Intr-o tigaie incingem uleiul,punem legumele si le lasam la sotat 2-3 min dupa care adaugam vinul si condimentam cu sare si piper.Lasam pana ce vinul se evapora si apoi le scoatem intr-un bol.
Urmeaza prepararea sosului..................intr-o tigaie punem untul la topit,adaugam smantana si lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam vinul,zeama de lamaie si caperele.Condimentam dupa gust cu sare si piper si mai lasam sa dea in cateva clocote pana ce  se evapora vinul.
Cand totul este gata putem servi carnea alaturi de legumele sotate si de sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa