Ficateii ii puneti in apa rece pentru 15-20 de minute.
Dupa acest timp, ii spalati, ii scurgeti bine de apa si ii curatati de pielite sau alte venisoare, daca au.
Ceapa o curatati si o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele.
Ardeiul kapia si cel galben, ii curatati de cotor, seminte, apoi ii taiati fasii lunguiete.
Ciupercile le spalati si le feliati.
Intr-o cratita incingeti uleiul, innabusiti ceapa cu morcovul 2-3 minute.
Adaugati ardeii, ciupercile, iar dupa alte 2-3 minute, turnati o cana cu apa.
Acoperiti si lasati sa fiarba legumele cam 15 minute.
Dupa acest timp, dati drumul ficateilor peste legume, ii fierbeti 10-15 minute.
Daca mai este nevoie de apa, daca a scazut prea mult lichidul din oala, mai adaugati niste apa fierbinte.
Dupa ce s-a patruns si ficatul, adaugati sucul de rosii.
Presarati sare si piper dupa gust, amestecati din cand in cand.
Dupa circa 5 minute inchideti mancarea, dati drumul crengutelor de cimbru.
Acoperiti pentru 10 minute sa isi ia din aroma, apoi serviti.
Sa aveti pofta!