Ficatei si pipote in sos de usturoi

de Dana Cristea - pusikmea in Ficat, 6 Ian 2012 | 10595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei
  • 500 pipote
  • 3 linguri tocana de legume
  • 2 capatani ustutoi
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei si pipote in sos de usturoi:

Spalam si curatam ficateii si pipotele de pielite. Lasam ficateii in apa rece 15 de minute ( pentru a iesii sangele din ei )

Intre timp punem pipotele la innabusit in 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie mai inalta pe care o vom acoperii cu un capac. Dupa ce s-au scurs bine ficateii, ii punem peste pipote. Lasam pana se fragezesc si pipotele si ficateii, dupa care le punem intr-o strecuratoare, insa nu aruncam zeama..

Intr-o alta tigaie punem 2 linguri de ulei de masline, usturoiul pisat si adaugam pipotele si ficateii. Lasam sa se rumenasca usor, apoi adaugam tocana de legume si zeama in care au fiert, atat cat sa acopere pipotele si ficateii. Lasam pe foc pana scade din zeama si se formeaza sosul. Condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel.

Servim cu mamaliguta calda si muraturi. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei si pipote in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de gâscă pe pat de ceapă și mere