un pranz destul de rapid si delicios totodata ;)
Curatam ficatul de pielite si grasime, apoi il spalam in mai multe ape.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, apoi asezam ficatul spalat, piperam si il lasam la foc mic (cca 30 minute) pana scade apa lasata si se rumeneste (dupa prederinta;unii il prefera mai in sange, eu il las pana se prajeste usor, vezi foto!).
Dupa ce stingem focul asezonam cu sos de soia dupa gust si lasam tigaia acoperita pana ne ocupam si de garnitura de orez.
Curatam legumele (ceapa si ardeiul), le spalam, le tocam, apoi le sotam in 4 linguri de ulei cca 10 minute la foc mic).
Spalam orezul in apa rece, il scurgem, si il adaugam peste legumele sotate.
Amestecam in continuu 2-3 minute, nu uitam sa adaugam sare si piper dupa gust, lasam sa se caleasca si orezul usor in grasime,apoi punem cca 500 ml apa rece.
Lasam sa fiarba la foc mic, este nevoie sa fim prin preajma pentru ca orezul se prinde repede de fundul cratitei. Amestecam din cand in cand.
Aici, in functie de cat de fiert preferati orezul (unii il prefera foarte fiert, altii il lasa al dente; noua ne place potrivit de fiert) timpul variaza in functie de preferinte.
Oprim focul, presaram verdeata tocata marubnt, amestecam si servim.
Pofta buna!