Fazan cu sos de vin si tagliatelle

de katty in Mancaruri cu carne, 30 Ian 2017 | 4382 vizualizari

 

Si pentru ca am fiert fazanul sa fac supa (sau invers?), trebuia sa gatesc si carnea.

 

INGREDIENTE

  • 1 fazan
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 tije telina Apio
  • sare
  • piper negru boabe
  • 2 foi de dafin
  • tagliatelle de casa( reteta aici https://www.bucataras.ro/retete/paste-de-casa-81072.html
  • sos de vin:
  • 100 ml vin alb sec
  • zeama de o portocala
  • 150 ml zeama de la fazan
  • busuioc
  • oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fazan cu sos de vin si tagliatelle:

Fierbem fazanul taiat in patru, impreuna cu legumele, boabe de piper si foi de dafin pana se inmoaie carnea. Scurgem carnea.

Amestecam uleiul de masline cu oregano, busuioc, sare si piper macinat si frecam bine carnea. O punem intr-o tigaie impreuna cu untul  topit si o rumenim usor pe toate partile. O scoatem si o pastram la cald. In tigaia in care am rumenit fazanul, punem vinul, zeama de portocala si fierbem pana scade la jumatate. Adaugam amidonul dizolvat in supa de fazan, zaharul, sare, piper si mai dam cateva clocote. Intre timp, fierbem tagliatellele al dente. Servim fazanul cu tagliatelle si sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu sos de vin si tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura taraneasca cu coaste de porc si carnati