Chiftelute cu maioneza

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2011 | 12160 vizualizari

 

Una dintre mancarurile care nu-mi lipsesc de pe masa de sarbatori. O prefer mai degraba decat salata boeuf sau orice alta salata rece.

 

INGREDIENTE

pentru chiftelute:

  • 600-700 gr carne tocata amestec vita , porc
  • un cartof
  • 3 catei usturoi
  • un ou
  • o ceapa
  • 100 ml lapte
  • o chifla
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat

pentru maioneza:

  • 3 oua,
  • 900 ml ulei
  • sare
  • zeama de lamaie

in plus

  • 8-9 cepe de marime potrivita
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • zahar
  • sare
  • piper
  • 80-100 ml otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu maioneza:

Intai preparam chiftelutele:

Carnea tocata o amestecam cu chifla inmuiata in lapte si apoi stoarsa, cartoful dat pe razatoare, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ou, patrujelul, potrivim de sare si piper si amestecam bine bine ,pana obtinem un amestec omogen, bine legat.

Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei nuci( nuca mica:))) ) pe care le plonjam intr-o farfurie cu faina de grau, le modelam frumos si le prajim bine in ulei incins , pe toate partile.

Maioneza eu o prepar foaaaarte simplu, in cateva secunde, dupa metoda de aici

Ceapa o lasam intr-un vas cu apa rece, de seara pana dimineata (asta pt ca prin aceasta metoda se reduce din usturimea ochilor la curatat:))) )

O curatam apoi o taiem julien.

Intr-un vas punem aproximativ 2 l apa in care adaugam otetul, foi de dafin, boabe de piper, zahar. Trebuie sa obtinem un lichid dulce/acrisor/sarat (ati inteles, da?:))) ).

In momentul in care clocoteste apa, adaugam ceapa taiata si amestecam usor.

Fierbem timp de aproximativ 15 minute dupa care o scoatem intr-o strecuratoare mare si o lasam la scurs si racit.

 

Amestecam 2/3 din maioneza cu ceapa marinata si amestecam cu chiftelutele.. Restul o lasam pentru ornat.

Chiftelutele absorb multa maioneza , asa ca nu o puneti pe toata decat cu putin timp inainte de servire.

Repartizam in boluri, ornam si dam la rece sau..servim ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

ela 1

30.01.2011, 15:44

DIANA B 1

03.02.2011, 15:17

Ceapa asta dulce-acrisoara , eu o alatur langa un peste in sos marinat ... este delicios
Bine ca n-ai zis dulce-amarui , ca mi-ar fi fost frica de cutremur ... chiar asa ... cati ani aveati voi in '77 ??? sau erati doar scrisoare de dragoste

babi5 1

01.10.2013, 18:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu rinichi si ceapa caramelizata