Fasole scazuta cu usturoi

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 2 Apr 2013 | 22143 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca in viata mea nu am mai mancat o mancare de fasole atat de buna! Ii multumesc lui Padre (portiadelumina) pentru reteta. Am adus mici modificari insa nu semnificative. Este o mancarica de post exceptionala! Sotul meu a mancat fara sa respire :))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. fasole alba (eu am avut cu bob micut)
  • 3 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 cepe albe
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 3 foi de dafin
  • 50 ml ulei
  • pătrunjel verde
  • 200 gr. suc de roşii/bulion (am pus ketch-up de casa)
  • 50 gr. pasta de ardei capia (am avut facuta in casa)
  • sare
  • piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta cu usturoi:

Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata.

O spalam din nou si o punem la fiert in aa rece (aproximativ 1.5 l) cat sa o acopere.

Intre timp pregatim aceeasi cantitate de apa pe care o punem la fiert. Pe aceasta o vom folosi cand aruncam prima apa in care a fiert fasolea. Mai procedam inca o data asa, astfel incat sa schimbam apa de la fasole de 3 ori. In ultima apa adaugam foile de dafin.

Cat fierbe fasolea, curatam legumele (in afara de usturoi) si le taiem cubulete mici. Legumele tocate le punem la calit in ulei. Amestecam din cand in cand si le lasam pana se moaie putin.

Pisam usturoiul.

Cand fasolea mai are cam 30 minute pana este gata, adaugam peste ea legumele calite cu tot cu ulei, amestecam si mai lasam sa fiarba 15 minute. Adaugam sucul de rosii/bulion, pasta de ardei capia, sarea si piperul.

Verificam daca fasolea este fiarta si adaugam usturoiul pisat. Oprim focul, amestecam si adaugam verdeata tocata marunt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole pestrita