Fasole scazuta cu jamon iberico

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 3 Oct 2010 | 10813 vizualizari

 

am primit de la socrul meu care este in spania un jamon si cum nu prea putem sa-l mancam asa, am incercat sa-l gatesc, cu toate ca am primit instructiuni clare ca jamonul nu se gateste, eu m-am incapatant si am incercat si bine am facut ca a iesit o bunatate de fasole :D

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole
  • 2 cepe
  • 1 morcov 
  • ardei rosu si verde
  • 2 foi dafin
  • bucati de jamon
  • suc de rosii
  • patrunjel
  • marar
  •  piper
  • 2 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta cu jamon iberico:

Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede.
Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie, dupa care punem legumele taiate dupa preferinta si lasam sa fiarba impreuna.

Intre timp taiem bucatele de jamon nici prea subtiri, pt ca se usuca, nici prea groase, pe care le punem la prajit in putin ulei, le lasam putin, nu trebuie sa se prajeasca prea mult, doar sa se rumeneasca putin, dupa care le scoatem.

In uleiul in care am prajit jamonul punem ceapa taiata marunt la calit, apoi adaugam sucul de rosii si  faina si facem un rantas, pe care il punem peste fasole si lasam sa dea cateva clocote.

Spre sfarsit punem si bucatile de jamon.

Nu puneti nici un strop de sare in fasole, deoarece jamonul contine f multa sare, iar in timp ce-l prajesti el isi lasa toata sarea.

Punem verdeata tocata marunt.

Servim cu cepa rosie!

pofta buna!

TIPS-URI

1

Jamón este cuvantul spaniol pentru sunca, dar folosit international desemneaza sunca spaniola, uscata, din carne de porc.

2

Exista 2 tipuri de jamón:

3

jamón serrano – sunca uscata din porc (cuvantul serrano inseamna “de la munte”)

4

jamón iberico – sunca uscata de calitate superioara ce contine carne de porc iberic  (se mai numesta pata negra)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu jamon iberico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

04.10.2010, 10:48

multumesc fetelor, rivka eu una nu stiu sa-ti spun, stiu doar ca e specific spaniolilor

Bucataras Medi 1

04.10.2010, 12:26

cu ceapa rosie e o nebunie..................

Dana Cristea - pusikmea 1

04.10.2010, 15:42

multumesc medi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de fasole cu chorizo