Vinete umplute

de angyb in Mancaruri cu carne, 3 Apr 2012 | 4110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 300 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 pahar pasta de rosii
  • 12 felii de mozzarela
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se spala vinetele, se curata de cotor si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul lasand peretii de cca 1 cm. Se presara sare si se lasa o jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura: Se toaca marunt ceapa si se pune la calit dupa care se adauga carnea tocata .Cand carnea isi schimba culoarea se adauga vinul .Se lasa la fiert la foc mic.

Intr-o alta tigaie se pune la calit miezul de vinete taiat marunt pana cand se inmoie dupa care se adauga peste carnea tocata. Se adauga o jumatate de pahar de pasta de rosii si se lasa la fiert la foc mic aproximativ 10-15 min.

Jumatatile de vinata se spala de sare, se usuca si se umplu cu amestecul de carne tocata.

Intr-o tava se pune ulei, restul de pasta de rosii si o jumatate de pahar de apa si se pun jumatatile de vinete.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor .Dupa 45 de minute scoate tava si puneti peste fiecare vanata cate 2 felii de mozzarela si lasati-le la cuptor (fara folia de aluminiu) pana cand se topeste mozzarela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu vinete