Dulceata de trandafiri

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 30 Ian 2013 | 4213 vizualizari

 

De cand ma stiu,am avut in curte( acolo unde am crescut,pana mi-am luzt zborul) trandafiri de dulceata.Un miros de-ti intorcea nasul,nu-s prea frumosi ca aspect,dar mirosul si gustul lor sunt dementiale.

 

INGREDIENTE

  • cca 300 g petale de trandafiri
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
  • sare de lamaie pentru frecat petalele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Se culeg trandafirii, se taie partea albicioasa de la petale si se freaca cu putina sare de lamaie. Ne trebuiesc cca 300 g de petale frecate.

Zaharul se pune cu apa la fiert pana incepe sa lege, adaugam petalele de trandafiri, luam spuma formata si legam dulceata cat vrem de tare. Se da cratita de pe foc, se uda un servet se acopera cratita si se lasa la racit. Cand e rece se pune in borcane. Daca o legam mai tare se pune fierbinte in borcane si se acopera cu un sevet si se lasa borcanele la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Constelatialeu 1

30.01.2013, 15:36

Dia,trebuie.Se intalneste el munte cu munte...

Zamfira 1

30.01.2013, 18:56

Rocsi 1

30.01.2013, 19:48

O dulceata plina de parfum!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]