Peltea din gutui

de botcrina in Dulceata / Gem, 3 Dec 2012 | 4457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • 1 jum. lamaie
  • 1vf. de cutit salicil
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea din gutui:

Se curata gutuile de coaja, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert.

Peste ele stoarcem o jumatate dintr-o lamaie si razuim putin din coaja.

Fiarbem pana apa de pe ele isi schimba culoarea si devine rosiatica.

Stoarcem cojile, iar siropul care a rezultat il punem din nou la fiert cu zaharul, pana se ingroasa bine. La final adaugam salicilul.

Turnam pelteaua in borcane, inchidem ermetic si le punem la dust la cald.

Este delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea din gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MonaMimi 1

04.12.2012, 10:44

botcrina 1

04.12.2012, 11:16

multumesc tuturor

Lau 1

04.12.2012, 20:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]