Dovlecel pane

de Oana in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2009 | 6728 vizualizari

 

Mmm, cu niste mujdei de usturoi...noua ne place la nebunie! Daca mai punem si cateva ciupercute pe plita incinsa....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • faina
  • 3-4 linguri cu lapte
  • marar uscat
  • sare
  • piper
  • un dovlecel tanar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel pane:

Dovlecelul se spala si se taie rondele subtiri, cu tot cu coaja. Se pune sare peste el si se lasa 10 minute sa iasa apa din el. Apoi se usuca pe un prosop de hartie.

Se amesteca ouale cu faina pana compozitia se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu laptele, iar la sfarsit se adauga condimenele.

Feliile de dovlecel se dau prin aceasta compozitie, apoi se prajesc in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie ca sa absoarba grasimea in exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bucataras 1

09.07.2009, 00:24

ca sa iasa bun sosul de rosii, intii caleste putina ceapa, apoi pune sosul de rosii, usturoi, sare, piper si jumatate de foaie de dafin. sa vezi ce gustos va fi

Bunica 1

09.07.2009, 10:04

Maria,incearca sa scoti duvleceii direct in mujdei. Sa vezi ce buni sunt.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane la cuptor