Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau in Torturi, 24 Iun 2018 | 4788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zeama e la 1/2 lime
  • Crema
  • 400 g lapte condensat
  • 230 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de lime
  • 300 ml frisca
  • 50 g nuca de cocos
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 g smantana de tara
  • 100 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam esenta si zeama de lime. Omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca 2 min in tava, dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca foarte bine.

Cand este rece, il taiem in 3 felii egale.

Intre timp pregatim crema-intr-un ceaun adaugam laptele condensat, laptele si punem pe foc.

Intr-un bol batem galbenusurile, faina si putin lapte, peste laptele care da in clocot, amestecand continuu cu telul, lasam pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, la final adaugam coaja de lime si esenta de vanilie.

Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca si adaugam treptat in crema racita, nuca de cocos si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam (eu am folosit compot de ananas)- crema- blat- crema- blat.

Dam la rece 1 ora.

Mixam 150 ml frisca impreuna cu smantana si imbracam tortul. Dam la rece 30 min.

Topim ciocolata cu frisca ramasa si turnam deasupra, decoram dupa plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

29.06.2018, 22:03

Arata ataaaaat de frumos

rodicaspring 1

30.06.2018, 10:06

doar cä ati uitat cocosul sä il puneti in cremä....

Lau 1

30.06.2018, 11:03

rodica daca citesti cu atentie ai sa vezi ca nu am uitat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Krem a la Krem cu zmeura si afine