Tort Mickey Mouse

de laylalala in Torturi, 30 Iun 2011 | 7311 vizualizari

 

Acest tort l-am facut la comanda pentru o fetita minunata ce a implinit 1 anisor ce este innebunita dupa personajul de la Disney : Mickey Mouse.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 linguria esenta de vanilie
  • 200 gr piure de castane
  • 100 gr ciocolata cu lapte, topita
  • 100 gr unt, topit
  • 100 gr faina
  • 20 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba, topita si racita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mickey Mouse:

1.       Incige cuptorul la 180°. Unge cu grasime si pudreaza cu faina o tava de copt.

2.       Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Incorporeaza piureul de castanet urmat de ciocolata si untul topite. Amesteca ingredinetele uscate apoi inglobeaza-le in cele lichide.Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet.

3.       Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata alba.Taie blatul in 3, pe orizontala. Aseaza un blat pe farfurie, unge-l cu crema apoi acopera cu al doilea blat. Repeta procedura inca o data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mickey Mouse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel